Detalji bloga

Modni detalji i moda 1920-ih

  • 4 years ago
  • Izvor bloga: Borrdoo fashion 2019
  • 2685

Početak modnih dešavanja

1920.godina predstavlja početak ere muške mode kakvu poznajemo danas.  Bilo je to vreme klasične sofisticiranosti sa blagom dozom zanimljivih detalja, koji su sve više doprinosili pomeranju klasike ka sve više modernom “kežual” oblačenju.
U to vreme, boje u muškoj modi su bile uglavnom neutralne, sa diskretnim dezenima, kariranim dezenima, ali su modni detalji bili ti koji su svojim jarkim bojama isticali celokupan stil odevanja. Popularni TV formati , kao što su Peaky Blinders, Boardwalk Empire  i Downton Abbey, vratili su privlačnost mode iz 1920.-ih u današnjicu.

Odeća i modni detalji

Osnova muške mode tog vremena bila su dobro skrojena odela, smoking, svilene košulje, maramice za sako, krzna od rakuna za kapute, šeširi, kačketi, tregeri za pantalone, leptir mašne, crne kožne cipele. Osim toga nosile su se i pantalone sa manžetnama, dezenirani sakoi i prsluci.
Posmatrajući modu tog perioda, gore navedene TV formate, došli smo na ideju da napravimo našu verziju modne priče 1920-ih. Priča je bazirana na modi toga perioda, sa primesama modernih detalja i prilika u kojima danas živimo. 
Odeća i modni detalji koje izrađujemo, kačketitregeri za pantaloneleptir mašneprsluci, a predstavljaju osnovu naše proizvodnje, su bili baza mode 1920-ih. Samim tim, odlično su se uklopili u celu priču.

Naša priča izgleda ovako: 










   

             



















Kako se vama sviđa naša priča?